Xerrades Kenya’22 al Col·legi «Nuestra Señora de la Merced de Zaragoza»

El diumenge dia 27 de novembre, l’ONG Mans Mercedàries hem fet la Xerrada de Kenya’22 a les Religioses Mercedàries de la Comunitat de Zaragoza. Com cada any comencem les jornades de les xerrades sobre Àfrica amb les nostres Mercedàries Missioneres que els agrada molt de saber els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries i les tasques dels Camps de Treball.

Acabada la xerrada amb les religioses hem fet la trobada i xerrada amb socis, padrins i col·laboradors de Zaragoza. A tots els ha agradat molt de saber com s’ha pogut acabar la  «Construcció de la segona fase de l’Escola Lutgarda» d’Ongata Rongai de Kenya, i com s’ha fet la Inauguració. I hem aprofitat per per donar un regal i agraïment de Kenya a la Carmen Santaliestra, escriptora  del Llibre «Poesillas» i a la Natàlia Arce il·lustradora del llibre; perquè un any més ha fet donació de part dels guanys de la venda del seu llibre. També hem fet agraïments i regals als socis i padrins que han col.laborat de manera molt especial amb Kenya: La Teresa Martínez de MerKalzados Zaragoza per  la donació de sabates per a les nenes i nens de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, a la Núria Santaliestra, per la donació d’un ordinador per a l’Escola, a la Carmen Bello per tota l’Artesania de Nadal per al «Rastrillo de Navidad»i a la Isabel Solano per la seva col.laboració amb Àfrica.

El dilluns dia 28 de novembre hem fet les xerrades a tota l’Escola «Nuestra Señora de la Merced de Zaragoza». Des dels més petits de P/3 fins els més grans de 4t d’ESO. A tothom els ha agradat molt veure les imatges de Kenya i tornar a veure  les nenes i nens d’Ongata Rongai.

Les xerrades  s’ha iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a la generositat de moltíssimes persones sense les quals l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai no existiria.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les “Sisters of Mercy” fan a Kenya entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència en aquest barri tan perillós, un barri de risc social.

El Power Point de presentació ha servit als Voluntaris del 28è Camp de Treball per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb les nenes i nens de l’Escola, la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves, i els tallers que cada tarda realitzaven amb 97 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant les xerrades s’ha pogut mostrar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels…..I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material

També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola Lutgarda a Ongata Rongai, els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la Carmen Acín, la Mercedària Missionera que va iniciar aquest  Projecte de Kenya i que ens va deixar el passat mes de juliol per causa del Covid

La darrera part de les xerrades s’ha passat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les Sisters of Mercy, els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Mamma África, i on es veien totes les activitats que les Voluntàries i Voluntaris han realitzat aquest estiu 2022 a Ongata Rongai.

A tothom els ha agradat molt  de veure com a Ongata Rongai les «Sisters of Mercy» han sabut ser al costat dels més necessitats i també de les millores aconseguides en aquest 28è Camp de Treball. I hem acabat ballant MAMA ÀFRICA amb tots els cursos.

També hem aprofitat per donar un regal i agraïment de Kenya al Daniel López, Professor-Escriptor de l’Escola Nuestra Señora de la Merced de Zaragoza, perquè un any més ha fet donació de part dels guanys de la venda del seu llibre «El Hilo de Ariadna».

L’ONG Mans Mercedàries volem donar les gràcies a l’Escola «Nuestra Señora de la Merced de Zaragoza» per la seva gran implicació en el Projecte de Kenya, de cara al Nadal estan organitzant el «Rastrillo de Navidad» que omplen d’artesania feta per alumnes, professorat i famílies de l’Escola per aconseguir fons per a la «Construcció de la segona fase de l’Escola Irma Palacios» del Barri de Bemfica-Luanda (Angola)

També els volem agrair les jornades d’Esmorzar Solidari que l’Escola organitza un any més per a África, «las tortillas Solidarias». I la recollida dels Sobres Solidàris que faran aquesta setmana després de les xerrades.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS ALUMNES, PROFESSORAT, EQUIP DIRECTIU I FAMÍLIES

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

1 Comment
  • Carmen Santaliestra Poyano

    diciembre 11, 2022 at 11:41 pm Responder

    Millón de gracias para vosotr@s, Montse y Ton… queremos ser como vosotr@s!! Cuánto admiramos vuestro trabajo y generosidad. ¡¡Os queremos un montón!!

Post a Comment

Translate »