XERRADES ANGOLA’23 AL COL·LEGI LA MERCÈ MARTORELL A E. INFANTIL I E. PRIMÀRIA

 La Xerrada d’Angola’23 a E,Infantil i E.Primària del Col·legi la Mercè de Martorell, és com cada any la primera setmana de novembre per celebrar el dia de les Escoles Mercedàries de tot el món.

El dilluns dia 6 de novembre hem començat les xerrades a l’Escola la Mercè Martorell a E. Infantil i E. Primària. Des dels més petits de P/3 fins els més grans de 6è de Primària han pogut fer un tomb per Angola. A tothom els ha agradat molt veure les imatges d’Angola i tornar a veure  els  nens de l’Orfenat Kudielela.

Les xerrades  s’ha iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a la generositat de moltíssimes persones sense les quals l’Escola «Irmá Palacios» de Benfica-Angola no existiria.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les “Irmás” fan a Angola a la ciutat de Malanje: a l’orfenat Kudielela, a l’Escola Montserrat Vilanova Puertas on hi van cada dia 1.752 alumnes i al «Posto de Saude» on cada dia hi van cents de persones a visitar-se i també al barri de Benfica-Luanda entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència en aquest barri tan perillós, un barri de risc social.

El Power Point de presentació ha servit als Voluntaris del 29è Camp de Treball per explicar la seva feina tant a Kudielela com a Benfica. Les classes i tallers als matins amb els  nens de l’Orfenat Kudielela, les excursions, jocs i balls i la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals els espais de la Missió de Vila Matilde. També s’ha pogut veure la gran feina feta de pintura i decoració a l’Obra de l’Escola «Irmá Palacios» de Benfica-Luanda i la seva inauguració.

Durant les xerrades s’ha pogut mostrar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els Kudielela i els nens i les nenes de Benfica-Luanda van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, calçat,  material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels…..I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material.

També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola «Irmá Palacios» de Benfica-Luanda, els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la Irmá Palacios, una de les la Mercedàries Missioneres fundadores de les Missions a l’Àfrica i que fa anys ja ens va deixar.

 Hem acabat les xerrades amb un vídeo on els Kudielelas es presentaven a l’aigua del riu Kwanza amb la música de Liamba, el ball que tothom hem ballat en aquest 29è Camp de Treball, i que

també hem ballat nosaltres amb els més petits de l’Escola. En el vídeo també es veien totes les activitats que les Voluntàries i Voluntaris han realitzat aquest estiu 2023 a Angola.

A tothom els ha agradat molt  de veure com a Angola les «Irmás» han sabut ser al costat dels més necessitats i també de les millores aconseguides en aquest 29è Camp de Treball.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS ALUMNES, PROFESSORAT, EQUIP DIRECTIU

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »