Xerrada de l’ONG ANGOLA’18 a l’escola Mansuet de Collbató

Aquest matí l’ONG Mans Mercedàries, hem fet la Xerrada del Camp de Treball Angola 18, als alumnes de 5è de Primària de  l’Escola Mansuet de Collbató.

Avui els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Mansuet han fet un tomb per Angola, veient les imatges de Kudielela, Malange, Kalandula…però sobretot han conegut tots els nens de l’Orfenat Kudielela, han sabut de les seves vides, les seves aficions…i dels seus padrins, perquè a la seva classe en tenen dues. l’Anna i la Paula.

Els alumnes de 5è tenen com a  Projecte de curs crear una Cooperativa, però no una cooperativa  qualsevol …el seu objectiu ha estat crear una Cooperativa Solidària.

 La cooperativa SOMAiCOR, de 5è, que és el nom que els alumnes van triar,i van treballar amb material reciclat decorat amb porcellana.

22 novembre del 2018 van inaugurar la cooperativa a l’Escola Mansuet. El capital inicial que van donar tots els i les cooperativistes va ser de 6€. El seu objectiu era aconseguir diners per donar el 100% a una ONG.

A la cooperativa SOMAiCOR van organitzar en diferents grups: comptabilitat, producció, bloc, fotografia, màrqueting i l’equip directiu i es van repartir la feina fent un llistat de tasques. També van  fer una tria de productes i un logo.

 

Avui a la Xerrada totes les nenes i nens han estat amb molta atenció sobre Angola i han fet moltes preguntes i molts tenien moltes ganes de formar part d’un Camp de Treball de l’ONG alguna vegada…. sobretot l’ Anna i la Paula …que són alumnes de la classe de 5è i són padrines de Kudielela…i són les que van tenir la idea que lONG Mans Mercedàries anéssim a fer la xerrada.

Ha estat un matí increible….un matí genial!!!!

Des de lONG Mans Mercedàries volem felicitar tots aquests alumnes de 5è per la seva Solidaritat, i esforç per ajudar els més necessitats….per les ganes que tenen de millorar el món…i sobretot per la il.lusió en el muntatge de la seva Cooperativa

També volem agrair la rebuda i acolliment de la Berta i l’Edu els seus professors.

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »