TROBADA DE L’ONG MANS MERCEDÀRIES AMB LES MERCEDÀRIES MISSIONERES DE PERÚ I ELS LAICS DE LES ESCOLES MERCEDÀRIES DE PERÚ

Ahir dia 28 de novembre a les 4.00 pm hora de Perú i a les 10.00 pm hora d’Espanya, va tenir lloc la TROBADA ONLINE de l’ONG Mans Mercedàries i els Laics Mercedaris de la Província de Perú, acompanyats de les Mercedàries Missioneres  de Perú. Va ser una jornada per compartir les experiències de Projectes Missioners de l’ONG Mans Mercedàries, i també les experiències Missioneres dels Laics de Perú.

Mercedàries Missioneres de Perú

Aquesta trobada va ser una proposta de la MaryLuz Chuki, Mercedària Missionera de Perú dins del programa de celebracions dels 160 Anys de la Fundació  de Lutgarda Mas i Mateu  de l’Institut de Mercedàries Missioneres de Barcelona.

Les Mercedàries Missioneres  de la Província de Perú des de fa 93 anys  dediquen les seves vides a l’alliberació de les persones i les seves captivitats, des de la Misericòrdia i la Pastoral  Missionera. Treballen  per ajudar la promoció de la dona, des de les presons, des de les Escoles Mercedàries, des de la Pastoral Missionera i des del Laicat Mercedari.

Per a la celebració  dels 160 Anys de Fundació van elaborar un programa Online de litúrgia, de trobades i ponències Mercedàries, per tal de celebrar tots aquests anys de Fundació. I van voler convidar l’ONG Mans Mercedàries per compartir experiències.

En aquesta trobada de Laics i Religioses Mercedàries de Perú de Venezuela  i d’Espanya, érem més de 40 persones compartint experiències.  La trobada va començar amb la salutació de ben vinguda que ens va fer la Mercedària Missionera  MaryLuz Chuki i una pregària a la Mare de Déu de la Mercè  dirigida per la Mercedària Missionera Idamis Sánchez. La Mercedaria Missionera  Rosario Sagastegui, la provincial de Perú, va fer els agraïments a totes les persones participants a la trobada i va recordar el camp de Treball de l’ONG Mans Mercedàries fet a Perú el 2004. El Ton Toset i la Montse Torras, membres fundadors de l’ONG Mans Mercedàries van explicar les seves experiències Missioneres i Projectes en totes les Missions de les nostres Mercedàries des del seu inici el 1998 quan van anar a la leproseria de  N’Kondedzi, i van conèixer  la Maria Felisa Martín la Mercedària Missionera fundadora de la leproseria i es van poder adonar de les necessitats de l’Àfrica , Va ser la Mercedària Maria Felisa Martín qui els va demanar que els seus ulls miressin Àfrica i denunciessin al món les necessitats i la misèria que hi ha. El Ton i la Montse,  van fer una breu explicació de tots els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries per Moçambic, Angola, Kenya , Filipines, Perú, Guatemala , Equador i Haití  fins l’actualitat, recordant la gran importància del treball i dedicació de totes les nostres Mercedàries en tot el món. Van voler explicar la gran tasca de Coordinació Mercedària que fa la nostra General de les Mercedàries, La Mercedària Missionera  Maria Carlina Zambrano  i totes les Mercedàries Missioneres del Consell  General: la Maria Antonia Torres, la Marisa Lanza i la Lucia Alexandre.

La Cúria General amb la Montse i el Ton

També van explicar el gran treball solidari que fan les Escoles Mercedàries de la Província d’Espanya: de Martorell, de Sant Feliu, de  Zaragoza i de  Santander, per aconseguir ajudes per als projectes de l’ONG Mans Mercedàries, de com els nostres alumnes i les nostres alumnes treballen la solidaritat acompanyats pel professorat i els Equips Directius dels Centres. I van destacar tota la tasca solidària que durant l’any fa la Junta de l’ONG Mans Mercedàries per aconseguir fons i ajudes per als Projectes.

Junta de l’ONG Mans Mercedàries

Després els laics Mercedaris de diferents Escoles de Perú també van explicar les seves experiències de Pastoral  juvenil, d’acompanyament social i de promoció de la dona. Van ser els Laics de les Escoles de «Colegio Maria de las Mercedes de Miraflores», «Colegio Mercedarias Hunter», Colegio Santa Maria de Cervelló», Colegio Mercedarias Barrios Altos»i » Colegio Mercedarias Yanahuara-Arequipa » i també vam comptar amb la participació d’una representant del Laicat de Venezuela. I tots els Laics de Perú i Venezuela  també van explicar com a les seves  Escoles Mercedàries els alumnes i les alumnes fan treball social i de solidaritat per ajudar els més necessitats.

Es van poder compartit experiències de Solidaritat i experiències d’Educació de les nostres Escoles Mercedàries. Les experiències  de tothom van ser molt enriquidores i compartir  aquestes dues hores Mercedàries Online ens va permetre adonar-nos que malgrat la distància entre nosaltres, els laics Mercedaris veiem a les nostres Mercedàries com un model de vida i de dedicació als més necessitats i que tot i estar lluny, seguim les mateixes passes de Lutgarda Mas i Mateu, i en les nostres Escoles Mercedàries  EDUQUEM  EN  LLIBERTAT I  PER A LA LLIBERTAT.

La trobada va acabar amb l’agraïment de les Mercedàries  Missioneres  als laics, i van voler remarcar la gran importància de la nostra Identitat Mercedària des de fa 160 Anys.

Des de l’ONG mans Mercedàries volem donar les gràcies a les nostres Mercedàries Missioneres de Perú per la seva invitació a la trobada d’Experiències Mercedàries i les volem felicitar pel seu gran treball fent Mercè en el Món.

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

ENTRE TOTS FEM MERCÈ EN EL MÓN

No Comments

Post a Comment

Translate »