L’ONG MANS MERCEDÀRIES PRESENTA EL 29è CAMP DE TREBALL DE ANGOLA’23 AL CENTRE CULTURAL DE MARTORELL

Avui  dia 22 de setembre, les Voluntàries i Voluntaris del 29è Camp de Treball Angola’23 de l’ONG Mans Mercedàries, hem realitzat la xerrada i passi d’audiovisuals, per tal d’explicar la feina realitzada durant el 29è Camp de Treball a Vila Matilde i a Benfica-Angola.

L’acte s’ha iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a tot el públic, a les padrines i padrins de Kudielela per al seu suport a l’Orfenat i a la generositat de moltíssimes persones sense les quals  l’Escola «Irma Palacios» no existiria.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les “Sisters of Mercy” fan a Angola entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència a Vila Matilde amb l’Orfenat «Kudielela», el «Posto de Saude» i l’Escola «Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas»; i a Benfica en, un barri de risc social on hi ha molta canalla al carrer per escolaritzar.

Tots seguit s’ha passat a fer uns regals en nom de Kudielela, de Benfica i de l’ONG Mans Mercedàries, a l’Alcalde de Martorell el Sr. Xavier Fonollosa, a la Regidora de Cooperació Sra. Àngels Soria, al Regidor d’Esports Sr. Gerard Mimó, al Regidor de Cultura el Sr. Sergi Corral i a la Tècnica de Cooperació la Sra. Sílvia Companyó. Agraïments per tot el suport rebut per  la construcció de la 2ª fase de l’Escola «Irma Palacios» de Benfica-Luanda.

També hem tingut la presència a l’escenari de la Josefina Cortadella, Mercedària Missionera d’Angola, i que és aquí per poder fer les seves visites mèdiques, i que ha volgut agrair tothom el suport rebut.

El Power Point de presentació ha servit a les Voluntàries i Voluntaris del 29è Camp de Treball per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb els Kudielelas, el treball de les Voluntàries Sanitàries al «Posto de Saude» i la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals «el salao de actos» i les parets malmeses per la pluja.

Durant la xerrada s’ha pogut constatar la gran importància de l’Escola «Irma Palacios»per la seguretat dels nens i nenes del barri de Benfica i per la seva educació i la seva alimentació. I tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes de Kudielela i Benfica van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels… I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material

També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola «Irma Palacios», els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la gran importància que l’Anunciación Palacios, Mercedària Missionera, va tenir per a la fundació de les Missions a Àfrica, ja que va ser una de les quatre Missioneres Fundadores en aquest continent, juntament amb la Mª. Felisa Martín, la Maria Abella i la Inés Ormaetxea.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on s’han presentat els Kudielelas i on es veien ballant tots els Kudielelas i les Voluntàries i Voluntaris del 29è Camp de Treball, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest Camp de Treball d’Angola’23.

Un cop tancat Angola’23, s’ha obert Moçambic’24.

Per al proper estiu 2024,  l’ONG Mans Mercedàries prepararem el 30è Camp de Treball a MOÇAMBIC..

El Projecte 2023-24 de l’ONG Mans Mercedàries serà a Moçambic, concretament  a Beira, lloc on es troba la Missió i la Casa Provincial de les Mercedàries Missioneres de Moçambic i Kenya.

El Projecte serà l’ampliació de les aules d’estudi que les nostres Mercedàries Missioneres tenen a la Missió. Aquestes aules d’estudi serveixen perquè els nens i nenes, i  les noies i nois del barri puguin tenir un espai per treballar quan surten de l’Escola,  ja que les seves cases són molt petites, i la majoria no tenen ni llum ni aigua, i són espais  on és molt difícil treballar i estudiar. Aquestes aules també serveixen d’espai de trobada per la Pastoral els caps de setmana, i també són espais d’alfabetització d’adults. 

Tot i que el Projecte serà a Beira, començarem el nostre 30è Camp de Treball per Katembe, concretament amb les nenes del «Lar Tiberíades», amb qui farem classes, activitats lúdico-educatives, excursions i sortides a la platja, com fem sempre que l’ONG Mans Mercedàries viatgem a Moçambic.

La segona part del nostre 30è Camp de Treball serà a Beira, on ajudarem a acabar les aules d’estudi, pintarem i decorarem els espais nous.

La tercera part del nostre 30è Camp de Treball serà a N’Kondedzi, lloc i origen de l’ONG Mans Mercedàries. Allà farem activitats lúdico-educatives amb tota la canalla de la «aldeia» i pintarem totes les parets de la Missió malmeses per les pluges, com ja és tradició cada vegada que l’ONG Mans Mercedàries anem a N’Kondedze.

Les voluntàries i voluntaris que formarem el 30è Camp de Treball MOÇAMBIC’24 serem:

Pau Bertrán i Mireia Gimeno (socis de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col·legi la Mercè de Martorell); Pol Chacón (soci i padrí de l’ONG Mans Mercedàries i Exalumne del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat); Abril Jorba, Elisabet Durán, Imma Jové i Sara Acón (sòcies de l’ONG Mans Mercedàries) i  Ton Toset i Montse Torras (socis, padrins i membres de la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes  i professors del Col·legi la Mercè de Martorell).

També hem volgut  donar la bona notícia que  l’ONG Mans Mercedàries farem 25 Anys el dia 10 de desembre de 2023.

Abans de marxar… tothom hem fet un «Liamba» Voluntàries, Voluntaris i tot el públic hem acabat ballant el popular ball Africà d’aquest estiu a Angola.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »