L’ONG MANS MERCEDÀRIES PRESENTA EL 28è CAMP DE TREBALL DE KENYA’22 A LA RESIDÈNCIA D’AVIS/ÀVIES DE SANT JOAN DE DÉU DE MARTORELL

Avui  dia 27 de desembre, l’ONG Mans Mercedàries, hem realitzat la xerrada i passi d’audiovisuals a la Residència d’avis i àvies de Sant Joan de Déu de Martorell,  per tal d’explicar la feina realitzada durant el 28è Camp de Treball a Ongata Rongai (Kenya).

Ens han rebut la Mònica Salgado, exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell, padrina de l’ONG Mans Mercedàries i Coordinadora d’Activitats Socials de la Residència de Sant Joan de Déu i el Jonathan Triviño, Director de la Residència de Sant Joan de Déu

L’acte s’ha iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a tot el públic i a la generositat de moltíssimes persones sense les quals  l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai no existiria.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les “Sisters of Mercy” fan a Kenya entre els més necessitats. i la gran importància de la seva presència en aquest barri de risc social.

 El Power Point de presentació ha servit a les Voluntàries i Voluntaris del 28è Camp de Treball per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb les nenes i nens de l’Escola, la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves, i els tallers que cada tarda realitzaven amb 97 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant la xerrada s’ha pogut constatar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels… I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material

També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola Lutgarda a Ongata Rongai, els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la Carmen Acín, la Mercedària Missionera que va iniciar aquest Projecte de Kenya i que ens va deixar el passat mes de juliol per causa del Covid.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les Sisters of Mercy, els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Mamma África, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest 28è Camp de Treball.

A tothom els ha agradat molt veure les imatges de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, però sobretot els ha agradat de veure les nenes i nens, voluntàries i voluntaris, ballant «Mama Àfrica». Després de la Xerrada de Kenya’22, moltes àvies i avis ens han fet preguntes sobre la vida a Ongata Rongai i ens han felicitat per la gran Escola que s’ha construït a Kenya.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »