L’ONG Mans Mercedàries informa que per causa del Covid-19 queden ajornats els Camps de Treball de Kenya i de Moçambic.

Durant tot aquest curs, des del més de setembre fins a l’actualitat, l’ONG Mans Mercedàries hem estat treballant per tal de recollir fons per al Projecte de Kenya. Projecte, que com tots sabeu, va començar l’any 2015 amb la construcció del Centre Infantil LUTGARDA a Ongata Rongai, per la demanda de les famílies del barri a les nostres Mercedàries, perquè és un barri perillós i d’inseguretat i els nens i les nenes que estaven al carrer patien el risc de segrestos i maltractaments. La resposta a aquesta necessitat de donar escolarització a aquests nens i nenes va ser la construcció, durant dos anys, del Kidergarten Academy School LUTGARDA; amb la previsió de poder continuar en un futur amb la construcció per acollir l’Educació Primària. El gener de 2017, el Centre va començar a donar el servei educatiu i de menjador a nenes i nens del barri d’Educació Infantil.

Els voluntaris de Kenya de Martorell i Olesa

L’ONG Mans Mercedàries teníem com a Projecte des del setembre de 2019 el recollir fons per a la construcció de dues plantes per acollir l’Educació Primària. Durant tot aquest curs hem estat fent actes solidaris i hem estat rebent donatius de socis i col·laboradors per tal de començar aquestes obres. L’Ajuntament de Martorell, com cada any, ens ha donat la subvenció que ens atorga des de la Regidoria de Cooperació. Tots aquests donatius han estat enviats a Kenya de manera que ja s’ha pogut construir la primera planta i part de la segona projectada. Malgrat que la construcció està tan avançada, l’ajornament dels dos Concerts Solidaris a Martorell i dels Concerts Solidaris a les nostres Escoles de Zaragoza i Sant Feliu, ens ha provocat que s’aturessin les obres per manca de diners.

Els voluntaris de Kenya de Santander.

A més de l’aturada per causa econòmica, hem tingut l’aturada per causa del Covid-19. Tota la feina d’organització i coordinació feta amb els voluntaris durant l’any de cara al Camp de Treball a Ongata Rongai, tots els equipatges solidaris muntats a la Regidoria de Cooperació, han quedat finalment ajornats  per a l’estiu 2021.

Els voluntaris ens hem trobat que no ens emeten el visat de Kenya, perquè l’ambaixada està tancada, que no podem viatjar a Nairobi perquè l’espai aeri està tancat, i finalment a Kenya, com a mesura de prevenció del Covid-19, les escoles estan tancades fins el mes de setembre.

Després de reunir-nos amb la Carlina, la Mare General de les Mercedàries, d’una reunió online amb la Floriana, la Mare Provincial de Kenya i Moçambic, i la reunió presencial amb totes les voluntàries i voluntaris de Kenya’20, hem pres la decisió d’ajornar aquest Camp de Treball per a l’estiu 2021 amb el mateix grup de voluntaris. I per tant podrem fer classes, tallers i jocs amb els nens i nenes de l’Escola i del barri a més de tasques de pintura i decoració a les noves plantes de l’edifici.

Pel que fa al Camp de Treball de Moçambic’20, aquest ja havia quedat ajornat des del mes de desembre, per causes personals de tres voluntaris del grup. Aquest Projecte «Hàbits Saludables», organitzat des de Sant Feliu, té com a objectiu treballar amb les nenes del «Lar Tiberíades» de Katembe els hàbits saludables per mitjà d’activitats, tallers, jocs… i fomentar la salut i la higiene entre les nenes del Lar.

Els voluntaris de Moçambic de Sant Feliu, Barcelona i Martorell

Des de l’ONG Mans Mercedàries aprofitem per donar les gràcies a tots els nostres socis i col·laboradors pels vostres donatius, als Ajuntaments de Martorell i de Sant Feliu pel seu ajut per al Projecte de Kenya, a tots els nens i nenes de la nostra escola de Martorell per la quantitat de peluixos que ens han fet arribar per a Ongata Rongai, als professors i professores de la nostra escola per les seves aportacions d’ordinadors, i als nens i nenes i mestres de les nostres escoles de la Mercè per totes les seves activitats solidàries, a totes les empreses que ens han fet arribar roba i material escolar, als botiguers solidaris que amb la seva guardiola ajuden al Projecte de Kenya i finalment als mitjans de difusió: Radio Martorell, Martorell TV, Noticies.martorell.cat, L’informador, La Bústia, Exterior.cat, i Onginet.com.

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »