L’ONG MANS MERCEDÀRIES INFORMA DEL NOMENAMENT DE FILLA PREDILECTA DE MARTORELL A LA MERCEDÀRIA MISSIONERA JOSEFINA CORTADELLA ARCHS

L’ONG Mans Mercedàries us informa que avui dia 26 d’abril de 2022, la Josefina Cortadella Archs, Mercedaria Missionera de Barcelona, ha estat Nomenada Filla Predilecta de Martorell a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Martorell. La Josefina ha estat acompanyada per la seva família; per  la Mare General de les Mercedàries Missioneres, la Carlina Zambrano; per  les Mercedàries Missioneres de la Cúria General, la M. Antonia Torres, la Marisa Lanza i la Lúcia Alexandre; per  les Mercedàries Missioneres de la Comunitat de Martorell la Núria Moragas i la Antònia M. Tobella; i pel President de l’ONG Mans Mercedàries Ton Toset.

L’Alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, ha obert el Ple donant veu a tots els partits polítics abans del vot secret per al Nomenament de la Josefina Cortadella com a Filla Predilecta. La Regidora Belén Leiva, com a Regidora de Cooperació,  ha exposat tots els motius pels quals l’ONG Mans Mercedàries havia fet la proposta del Nomenament  de la Josefina Cortadella com a  Filla Predilecta del nostre poble, ha volgut valorar tota la feina feta de la Josefina com a Mercedària Missionera durant tota la seva vida religiosa, i també ha volgut remarcar la importància i el reconeixement de Martorell a Angola, gràcies a tota la feina de la Josefina durant  tants anys. Tot seguit, els Regidors dels diferents partits polítics han lloat tota la feina feta per la Josefina durant tots els anys com a Mercedària Missionera, i s’han pronunciat amb vot favorable al seu nomenament felicitant-la i considerant que és un orgull per a Martorell tenir-la com a Filla Predilecta.

S’ha procedit al vot secret, com marca el protocol, malgrat tots els partits polítics havien expressat de manera oral el seu vot favorable. La Josefina Cortadella ha resultat nomenada Filla Predilecta de Martorell per unanimitat de tots els membres del Ple Municipal.

Tot seguit, el Sr. Alcalde  Xavier Fonollosa ha lliurat a la Josefina el Diploma i la Placa que certifiquen la Josefina Cortadella Archs com a Filla Predilecta de Martorell.

Després de les votacions i el Nomenament, la Fina ha volgut agrair a tothom aquest reconeixement que se li acabava d’atorgar i també el fet del carrer que portarà el seu nom al nou barri de la Sínia.

A la porta de l’Ajuntament s’han fet les fotos de la Josefina amb el consistori i amb la seva família.

Després d’atendre els mitjans de comunicació, tothom s’ha dirigit a la Sala de la Casa de Cultura de la Vila, on estàvem esperant la Fina, tots els membres de l’ONG Mans Mercedàries, Voluntàries i Voluntaris de diferents Camps de Treball de l’ONG Mans Mercedàries, Socis/es i Padrins/nes de l’ONG Mans Mercedàries i amigues i amics de la Josefina. Totes aquestes persones hem pogut seguir en directe el Nomenament a través de pantalla. La Fina ha estat rebuda en mig d’aplaudiments.

La Montse Torras exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell i secretària de l’ONG Mans Mercedàries, ha explicat el per què des de l’ONG Mans Mercedàries s’havia sol·licitat a l’Ajuntament de Martorell aquest Nomenament de Filla Predilecta.

Una Filla Predilecta és aquella que és model per al seu poble, una Filla Predilecta és aquella que porta el nom de Martorell arreu, una Filla Predilecta és aquella que treballa per als altres des de la generositat, una Filla Predilecta és aquella que el seu poble l’estima. Per tot això vam considerar que la Josefina Cortadella  Archs, podia ser Nomenada Filla Predilecta.

Quan vam fer la proposta formal, calia un protocol, 10 entitats del nostre poble havien de fer aval del Nomenament, i així ho van fer l’Associació d’Exalumnes del Col·legi la Mercè de Martorell, el Club de Bàsquet la Mercè Martorell, Càritas Parroquial de Martorell, la Fundació Arc de Sant Martí, L’ONG Ocularis, l’Associació Contra el Càncer de Martorell, l’Associació de la Cavalcada de Reis de Martorell, l’Associació Gegants de Martorell, la Penya blanc i blava de Martorell i la Penya del Blaugrana de Martorell. A totes aquestes Entitats se’ls ha agraït el seu suport i aval passat per Assemblea.

Després la Josefina ha pujat a l’escenari i ha estat rebuda amb molts aplaudiments i el públic en peu. L’ONG Mans Mercedàries  li ha fet lliurament  d’uns regals que recordessin la data del seu Nomenament, el Ton Toset com a President de l’ONG li ha regalat un ram de flors i l’Ivette Valls com a vicepresidenta de l’ONG li ha regalat una talla de la Mare de Déu de la Mercè i un pessebre amb la façana de la Basílica de la Mercè de Barcelona. També l’Ajuntament de Martorell ha volgut fer uns regals de recordatori d’aquesta data tan important. La Belén Leiva ha regalat un ram de flors a la Josefina i el Xavier Fonollosa li ha regalat un Pont del Diable de ceràmica amb una fotografia de la Fina i els Kudielela.

L’Alcalde de Martorell i la Regidora de Cooperació, també han regalat un record d’aquesta jornada tan important a la Carlina Zambrano, Mare General de les Mercedaries Missioneres de Barcelona i al Ton Toset i la Montse Torras com ha representants de l’ONG i han rebut un Pont del Diable de Ceràmica fet pel Taller de l’Arc de Sant Martí.

 La Fina ha volgut agrair a  tothom la seva presència a l’Acte i ha dirigit unes paraules al públic, que l’ha tornat a aplaudir durant molta estona. I ens hem fet unes fotos de la Josefina amb els membres de l’Ajuntament i les entitats que es van afegir a la sol·licitud de nomenament, membres de la junta de l’ONG i voluntaris de diferents camps de treball, la família de la Josefina i tot el públic assistent.

Tot el públic ha pogut emportar-se un punt de llibre amb la imatge de la Fina i el mes petit dels Kudielela, per recordar aquesta data de Nomenament de Filla Predilecta de Martorell.

Finalment s’ha passat a fer un aperitiu mentre tothom hem pogut veure per pantalla imatges de la vida de la Josefina Cortadella Archs.

Àlbum de fotos

MOLTES FELICITATS  FINA PEL TEU NOMENAMENT

DURANT MOLTS ANYS HAS DEDICAT  LA TEVA VIDA A FER EL MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »