L’ONG MANS MERCEDÀRIES HA FET LA XERRADA DEL 29è CAMP DE TREBALL D’ANGOLA’23 AL COL·LEGI MARE DE DÉU DE LA MERCÈ DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

ÀLBUM DE FOTOS

Com cada any  l’ONG Mans Mercedàries inicia el curs  fent les Xerrades del Projecte del Camp de Treball realitzat a l’estiu, a les quatre  Escoles de la Mercè d’Espanya.

I també com cada any, als mesos d’hivern, fem les Xerrades a l’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, als/les alumnes d’ Educació Infantil, Educació Primària i ESO.

El divendres dia 15 de març, els/les alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, han pogut fer un tomb per Angola. I aquest any ens ha acompanyat la Clàudia Chacón, Voluntària d’Angola’23, padrina de l’ONG Mans mercedàries i exalumna del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat.

Les xerrades s’han iniciat  amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a totes les persones que han ajudat, a les padrines i padrins de Kudielela per al seu suport a l’Orfenat i a la generositat de moltíssimes persones sense les quals  l’Escola «Irmã Palacios» no existiria. I recordant que l’ONG Mans Mercedàries hem complert 25 Anys.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les «Irmãs» fan a Angola entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència a Vila Matilde, un barri de Malanje,  amb l’Orfenat «Kudielela», el «Posto de Saude» i l’Escola «Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas»; i a Benfica en, un barri de risc social de Luanda on hi ha molta canalla al carrer per escolaritzar.

El Power Point de presentació ha servit per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb els Kudielelas, el treball de les Voluntàries Sanitàries al «Posto de Saude» i la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals «el Salão de Assembleias» i les parets malmeses per la pluja.

Durant la xerrada s’ha pogut constatar la gran importància de l’Escola «Irmã Palacios» per la seguretat dels nens i nenes del barri de Benfica i per la seva educació i la seva alimentació. I tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes de Kudielela i Benfica van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels… I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material

També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola «Irmã Palacios», els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la gran importància que l’Anunciación Palacios, Mercedària Missionera, va tenir per a la fundació de les Missions a Àfrica, ja que va ser una de les quatre Missioneres Fundadores en aquest continent, juntament amb la Mª Felisa Martín, la Maria Abella i la Inés Ormaetxea.

La darrera part de les xerrades ha estat un vídeo on s’han presentat els Kudielelas i on es veien ballant tots els Kudielelas i les Voluntàries i Voluntaris del 29è Camp de Treball, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest Camp de Treball d’Angola’23.

A les 12.30h hem fet una connexió online amb els Kudielela, i els nens de l’Orfenat han pogut saludar els alumnes de 1r i 2n  d’ESO que els han saludat i aplaudit. Ha estat una experiència increïble per a tothom. La Irmã Lolita ens ha passat les fotografies dels Kudielela en el moment de la connexió amb l’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu, amb el mòbil del Càndido. I també les fotografies del dinar de després de la trobada.

També hem aprofitat per donar les gràcies a tots els alumnes del  Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, que durant el curs passat van elaborar productes solidaris i van rebre donacions que van servir per a la construcció de l’Escola d’Angola, i a tots els que van fer actes solidaris per recollir fons; i al Professorat i a l’Equip Directiu del Centre per la seva implicació solidària en el Projecte de Kenya. I una agraïment especial als/les alumnes de Servei Comunitari i a la seva tutora l’Encarna Hernández per les Fires de la Solidaritat que fan cada any a Sant Feliu per recollir fons per als Projectes de l’ONG Mans Mercedàries.

També hem explicat que el proper estiu 2024,  l’ONG Mans Mercedàries farem el 30è Camp de Treball a MOÇAMBIC.

El Projecte 2023-24 de l’ONG Mans Mercedàries serà a Moçambic, concretament  a Beira, lloc on es troba la Missió i la Casa Provincial de les Mercedàries Missioneres de Moçambic i Kenya.

El Projecte serà l’ampliació de les aules d’estudi que les nostres Mercedàries Missioneres tenen a la Missió. Aquestes aules d’estudi serveixen perquè els nens i nenes, i  les noies i nois del barri puguin tenir un espai per treballar quan surten de l’Escola,  ja que les seves cases són molt petites, i la majoria no tenen ni llum ni aigua, i són espais  on és molt difícil treballar i estudiar. Aquestes aules també serveixen d’espai de trobada per la Pastoral els caps de setmana, i també són espais d’alfabetització d’adults. 

Tot i que el Projecte serà a Beira, començarem el nostre 30è Camp de Treball per Katembe, concretament amb les nenes del «Lar Tiberíades», amb qui farem classes, activitats lúdico-educatives, excursions i sortides a la platja, com fem sempre que l’ONG Mans Mercedàries viatgem a Moçambic.

La segona part del nostre 30è Camp de Treball serà a Beira, on ajudarem a acabar les aules d’estudi, pintarem i decorarem els espais nous.

La tercera part del nostre 30è Camp de Treball serà a N’Kondedzi, lloc i origen de l’ONG Mans Mercedàries. Allà farem activitats lúdico-educatives amb tota la canalla de la «aldeia» i pintarem totes les parets de la Missió malmeses per les pluges, com ja és tradició cada vegada que l’ONG Mans Mercedàries anem a N’Kondedzi.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »