L’ONG MANS MERCEDÀRIES HA FET LA XERRADA DEL 28è CAMP DE TREBALL DE KENYA’22 AL COL·LEGI MARE DE DÉU DE LA MERCÈ DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

Com cada any  l’ONG Mans Mercedàries inicia el curs  fent les Xerrades del Projecte del Camp de Treball realitzat a l’estiu, a les quatre  Escoles de la Mercè d’Espanya.

I també com cada any, el mes de febrer, fem les Xerrades a l’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, als alumnes d’ Educació Infantil, Educació Primària i ESO.

Els alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, han pogut fer un tomb per Kenya. Han conegut les nenes i nens de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, Escola que s’ha acabat de construir i que forma part del Projecte de l’ONG Mans Mercedàries. I també han pogut valorar el gran treball que fan les nostres Mercedàries Missioneres a Kenya.

Tots els alumnes han pogut veure com s’havia pogut construir el segon pis i la teulada de l’Escola de Kenya gràcies a la generositat de moltes persones solidàries.

El Power Point de presentació ha servit per explicar la feina dels Voluntaris i les Voluntàries:  les classes, tallers i balls, als matins amb les nenes i nens de l’Escola; la tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves; i els tallers i balls que cada tarda realitzaven amb 97 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant la xerrada han pogut constatar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre, perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels que molta gent solidària havia donat. Tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material. També van rebre regals les mercedàries Missioneres, tot el professorat i els treballadors  i treballadores de l’Escola.

També s’ha explicat  la gran Inauguració de l’Escola Lutgarda a Ongata Rongai, els parlaments del dia de la inauguració, els agraïments. I han pogut veure les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les Sisters of Mercy, els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Mamma África, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest 28è Camp de Treball.

Tothom ha pogut conèixer el món dels Massai, de com ells preserven la terra i els animals. I han vist molts dels animals de Kenya vivint en llibertat.

També hem aprofitat per donar les gràcies a tots aquells alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu, que durant el curs passat van fer Actes Solidaris per Kenya, als alumnes de Servei Comunitari de 4t d’ESO per al seu Projecte de Cooperació Internacional per a Kenya i al Professorat i a l’Equip Directiu del Centre per la seva implicació solidària en el Projecte de Kenya. I als Alumnes de Servei Comunitari de 4t d’ESO d’aquest curs 22-23 i a la seva tutora l’Encarna Hernández, padrina de l’ONG Mans Mercedàries, que estan preparant el Projecte d’ Angola’23.

I naturalment, sempre fem un agraïment especial al tots els socis i padrins de l’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu, que formen part de l’ONG MANS MERCEDÀRIES.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »