L’Ajuntament de Martorell dóna a l’ONG Mans Mercedàries la subvenció per al projecte de Kenya.

L’Ajuntament de Martorell, un any més, ha donat a l’ONG Mans Mercedàries la subvenció per als seus  Projectes.

Durant tot aquest curs  2019-20, l’ONG Mans Mercedàries hem estat fent activitats solidàries per tal de recollir fons per al Projecte de construcció de l’Escola del barri d’Ongata Rongai de Kenya.

El Ton i la Montse amb la Regidora de Cooperació Belén Leiva a la Parada del cava de l’ONG de la festa del Roser de Martorell.

El nostre 26è Camp de Treball és l’ampliació de l’Escola d’Ongata Rongai de Kenya «Kindergarten Academy School» que es va fer el 2015-16.

La Llar d’Infants de la planta baixa es va obrir el mes de gener de 2017.
Els alumnes esmorzen i dinen a l’escola.

Aquesta Projecte d’ampliació   consisteix en la construcció  de dues plantes que seran per a l’Educació Primària. de manera que les nenes i nens del  barri d’Ongata Rongai podran començar la seva escolarització a l’edat d’Educació Infantil i sortir de l’Escola amb l’Educació Primària acabada.

En un barri tan pobre com és el d’Ongata Rongai, és molt important la construcció d’aquesta Escola.

Com que és un Projecte de molts diners, durarà dos anys perquè l’ONG Mans Mercedàries necessitem aquest temps per aconseguir fons i donatius per acabar l’Escola.

Construcció de la primera i segona planta on es faran les classes de Primària.
Aquestes obres es van fer durant el novembre i desembre de 2019 durant les vacances escolars a Kenya.

En una població tan pobre com és Ongata Rongai, és molt important la construcció d’aquesta Escola.

Com que és un Projecte de molts diners, durarà dos anys perquè l’ONG Mans Mercedàries necessitem aquest temps per aconseguir fons i donatius per acabar l’Escola.

Aquest mes de novembre l’ONG Mans Mercedàries  vam avançar molts diners per començar a construir la primera planta, ja que la Floriana, la religiosa Mercedària Provincial de Kenya i Moçambic, ens va suggerir de fer-ho durant les vacances de l’Escola que són els mesos de novembre i desembre, que és l’època d’estiu a Kenya.

Durant tot aquest curs 2019-20 hem estat fent recollides solidaries i treballant amb els voluntaris el Projecte , el cronograma de treball, i hem estat fent els equipatges solidaris amb tot el material que ens han donat durant tot aquest curs.

La Montse T, la Montse A, l’Àngels, la Maria i el Ton, membres de la junta a la parada solidària de l’ONG de la Fira de Santa Llúcia del barri Rosanes de Martorell
La Mireia, la Bàrbara, el Ton, la Montse, l’Andrea i el Martí, els voluntaris de Martorell i Olesa.
La Pilar i el Fernando, els voluntaris de Santander.
Els voluntaris preparant els Equipatges Solidàris

Durant aquest curs hem pogut fer recollides solidàries a la Fira del Roser, a la Fira de Santa Llúcia, a les jornades de portes obertes de les nostres escoles de La Mercè (Martorell, Sant Feliu, Zaragoza i Santander), concerts i esmorzars solidaris en els nostres centres mercedàris.

Voluntaris de 6è de La Mercè de Martorell a la Parada Solidària de l’ONG de l’Escola Oberta.

Quan ja ho teníem tot a punt i esperàvem fer el Concert del Haldór Már, ha començat l’excepcionalitat i el confinament al món, ocasionat per al coronavirus. I tot s’ha aturat.

S’han aturat totes les activitats que esperàvem fer al maig com el Concert Solidari de la Big Band de l’Escola de Música de Martorell i Fires Solidàries per recollir fons per a Kenya.

La BIG BAND de l’Escola de Música de Martorell.

Ara ens quedava la recollida de guardioles de les Botigues Solidàries de Martorell per poder enviar més diners a Ongata Rongai

PER AIXÒ LA SUBVENCIÓ DE L’AJUNTAMENT DE MARTORELL ARRIBA EN UN MOMENT TAN IMPORTANT.

Aquests diners ja els hem pogut enviar a Kenya, de manera que es podrà acabar la segona planta.

El nostre 26è Camp de Treball de moment continua endavant. Quan vam parlar amb la Carlina, la nostra Mercedària General ens va dir que no hauríem de ser nosaltres qui hauríem de prendre la decisió de fer o de no fer el Camp de Treball de Kenya, seria el Govern del nostre País si obria o no les fronteres.

Nosaltres ho tenim tot a punt, solament ens falten les Vacunes, que naturalment amb el Covid 19 va quedar tot ajornat i el Visat.

En cas que no fos possible viatjar a Kenya aquest estiu, el mateix grup de voluntaris ho faríem l’estiu de 2021, que seria el final de les obres i la inauguració de l’Escola d’Educació Primària.

L’ONG Mans Mercedàries i tot l’Equip de Voluntaris volem pensar que tot ha d’anar bé i podrem viatjar perquè això voldrà dir que ja haurà passat el confinament i la terrible situació viscuda al món per al Coronavirus.

Per això l’ONG MANS MERCEDÀRIES volem donar les gràcies a totes les persones que ens han ajudat a avançar diners amb els seus donatius, i molt especialment a l’AJUNTAMENT DE MARTORELL, en aquest moment que ens feia tanta falta aquesta subvenció.

MOLTES GRÀCIES

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

Post a Comment

Translate »