LA JOSEFINA CORTADELLA ARCHS, MERCEDÀRIA MISSIONERA, A RÀDIO MARTORELL

L’ONG Mans Mercedàries volem compartir amb vosaltres que durant els dies que la Josefina Cortadella ha estat a Martorell, ha estat entrevistada a Ràdio Martorell.

La Cèlia Xulià de Ràdio Martorell, ha volgut entrevistar la Fina, perquè tot Martorell pogués saber una mica més de la vida de la Fina a Kudielela explicat per ella mateixa. Sempre som els membres de l’ONG Mans Mercedàries que expliquem la gran tasca que la Josefina Cortadella fa  a l’Orfenat de Kudielela, però ara que la tenim a casa, ella mateixa ha pogut parlar de la seva vida a Angola.

La Fina ha començat explicant la seva vida en el temps de la guerra a Angola, una guerra que va durar molts anys i va provocar molts desplaçats per tot el país; desplaçats que van anar a buscar refugi a la Missió de Vila Matilde. Un temps de guerra en el qual la Fina i totes les missioneres i missioners de diferents congregacions de Malanje van decidir quedar-se per ajudar a la gent en els moments tan difícils de la guerra. Quan acaba la guerra i tots els desplaçats tornen als seus llocs d’orígens queden els nens sense pares recollits per la Fina i les nostres missioneres i es crea l’orfenat Kudielela.

La Fina també ha explicat el seu dia a dia a Kudielela, els matins vetlla perquè tots esmorzin i vagin a Escola, al migdia vetlla per al dinar, cada tarda vigila que els Kudielela tinguin els seus professors de repàs, i que tots hi siguin a l’hora de sopar. Amb els Kudielela més grans cada dia porten del magatzem tot el menjar necessari per al dia a dia…i n’és molt de menjar, perquè són 26 nens a l’orfenat, també mengen amb ells els guardes de dia i de nit, les «maes» que fan de cuineres de dilluns a divendres i els professors de repàs.

També ha parlat del suport que donen a les àvies i avis de Vila Matilde. Cada quinze dies la Fina va amb els Kudielelas amb  la camioneta plena de menjar, sabó, roba i calçat;  visiten les àvies i avis de Vila Matilde i reparteixen tot el què necessiten.

La Fina ha volgut explicar també el treball de Pastoral que fa a la Parròquia «Das Mercés» de Vila Matilde.

La Cèlia Xulià també li ha preguntat sobre el seu nomenament de Filla Predilecta de Martorell i del carrer que tindrà amb el seu nom.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem felicitar la Fina per tota la seva gran tasca a Angola, i per al seu merescut nomenament de Filla Predilecta i per al carrer que ens permetrà recordar-la sempre i també li donem les gràcies per tot el que hem après amb ella..

També volem aprofitar per donar les gràcies a la Cèlia Xulià, i a tot l’equip de Ràdio Martorell per fer-nos difusió en aquesta entrevista.

MOLTES FELICITATS FINA

I MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »