L’ ApS DE 3r D’ESO DEL COL.LEGI LA MERCÈ DE MARTORELL AMB ANGOLA

L’ONG Mans Mercedàries dóna les gràcies als/les alumnes de 3r d’ESO del Col·legi la Mercè de Martorell i als seus tutors de Projecte la Montse Tió i el Jordi Ibáñez, per la seva solidaritat .

Com tots sabeu l’ Aprenentatge Servei (ApS) es tracta d’una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat més propera o més llunyana, en un sol projecte ben articulat. Un projecte en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

El nostre curs va començar amb la sensibilització dels alumnes per mitja de Power de fotografies i vídeo del Projecte que es va realitzar a la Missió Mercedària d’Ongata Rongai de Kenya a l’estiu 2022. Els alumnes van poder  veure el resultat dels esforços que tots vam fer durant el curs. Aquests esforços cada any són: Concerts Solidaris fets a l’escola o al poble… Botigues solidàries de venda de braçalets que els mateixos alumnes han confeccionat… recollida solidària de roba, material escolar…

Cada any les nostres 4 Escoles treballem en xarxa per tal de dur a terme un projecte de solidaritat al tercer món. El Projecte de l’ONG Mans Mercedàries que la Carlina Zambrano, la mare General de les Mercedàries Missioneres de Barcelona, creu que és el més necessari.

Els nostres alumnes de 3r d’ESO expliquen que aquests objectius que poden semblar massa idealistes, esperem que els podran realitzar poc a poc, tot marcant diferents fites i diferents projectes, perquè d’alguna manera  pugui arribar el seu ajut a tots aquells que tant ho necessiten a les nostres Missions Mercedàries.

Els alumnes d’ApS diuen que el seu objectiu és el d’esser a prop dels que necessiten ajut, poder allargar la ma i esser en contacte amb Kenya, Angola, Moçambic… i amb tots els centres que les Mercedàries tenen per tot el món, és un objectiu difícil i molt idealista, però poc a poc estem procurant obrir camí d’ajut i d’apropament.

Sinopsi del projecte.

 Els alumnes de 3r d’ESO d’ ApS  han creat una Empresa Solidària  durant el curs, per obtenir fons per als projectes que l’ONG Mans Mercedàries, l’ONG de l’Escola porta a terme cada estiu a les Missions Mercedàries arreu del món amb voluntaris i exalumnes.

 1.- Han creat una estructura d ‘Empresa Solidària que ha de servir per l’Aprenentage del Treball Cooperatiu entre els/les alumnes. Han creat una marca i un logo del producte.

2.- Fan difusió a través de les xarxes socials dels Cartells Solidaris de propaganda que han de servir per al treball de Servei Solidari. I han creat un Lapbook Angola

3.- Han fet entrevistes a membres de l’ONG Mans Mercedàries per fer difusió del Projecte d’Angola i per conèixer millor la realitat del barri de Bemfica de Luanda.

4.- Elaboren  PEDRES DE COLORS AMB DIFERENTS ANIMALS PER AJUDAR A CONSTRUIR LA SEGONA FASE DE L’ESCOLA IRMA PALACIOS DE BEMFICA. LUANDA amb treball cooperatiu de tota la classe.

5.- Preparen la Botiga Solidària dels productes de l’Empresa PER a la jornada de portes obertes de l’Escola Oberta.

La idea d’aquest Projecte Solidari, va sorgir després que els alumnes coneguessin el Projecte de l’ONG Mans Mercedàries de la «Construcció de l’Escola Irmá Palacios de Luanda (Angola). Tots junts van decidir de fer un Projecte d’Aprenentatge Servei de Cooperació Internacional, i per tant, van plantejar-se de trobar la manera de fer un Treball Solidari per recollir fons per a Angola.

Des de l’Escola LA MERCÈ i l’ONG Mans Mercedàries volem felicitar aquesta iniciativa solidària del alumnes d’ApS de 3r d’ESO i també als seus tutors de Projecte i els volem donar les gràcies pel seu treball, esforç i generositat cap a ANGOLA

MOLTES GRÀCIES GRUPS D’ApS DE 3r D’ESO PER LA VOSTRA GENEROSITAT

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »