EL PROJECTE DE L’ESCOLA «IRMÁ PALACIOS» DE LUANDA JA ESTÀ ACABAT

L’ONG Mans Mercedàries us informa que el Projecte de la construcció d’una Escola per a nenes al barri de Benfica de Luanda (Angola) ja ha finalitzat.

Aquest Projecte es va iniciar el 2018, amb ajuts de Socis/es, col·laboradors/res, de l’Ajuntament de Martorell, de l’Ajuntament de Sant Feliu, i de tots els Actes Solidares de les nostres quatre Escoles de la Mercè: Martorell, Sant Feliu, Zaragoza i Santander.

Ara el 2021 l’Escola s’ha pogut acabar gràcies a les subvencions donades per l’Ajuntament de Martorell.

El projecte consta de la construcció d’un centre i el seu equipament per a formar i educar nenes i dones joves amb poques possibilitats de tenir l’oportunitat de formar-se. El Centre serà utilitzat pels matins com a escola per a nenes i les tardes-nits i cap de setmana com a centre d’alfabetització i promoció de la dona, de reunió i de catequesi per a joves i la gent del barri.

La major part de la població del barri de Benfica prové de la immigració d’altres zones del país. Aquesta immigració es deu a la manca de recursos que té la majoria dels angolesos i que creuen que a Luanda, la capital, tindran més oportunitats. Però allà es troben amb unes grans taxes d’atur i poques possibilitats de trobar feina. Això implica que almenys una petita minoria, la població de Benfica està totalment mancat de recursos i per tant, la seva situació econòmica és de pobresa.

A la zona on hi ha la Comunitat de les Religioses Mercedàries Missioneres, no hi havia cap centre de formació per a dones, i són elles les més vulnerable, i saben molt bé que la dona és un element important de desenvolupament en la societat angolesa. Formar una dona és preparar una societat i l’educació és avui una de les àrees on s’aposta per eradicar la pobresa. La Congregació de les Mercedàries Missioneres des dels seus orígens s’ha dedicat a les obres amb caràcter alliberador mitjançant l’Educació. La seva fundadora, Lutgarda Màs i Mateu la va moure precisament, la ignorància de la dona a causa de la manca d’accés al sistema educatiu, i per aquest motiu va  fundar la Congregació de Mercedàries Missioneres de Barcelona el 1860, un any després es va obrir l’Escola de la Mercè de Martorell on van poder donar accés a les nenes a rebre educació escolar.

Les beneficiàries del projecte serien 80 nenes i dones adolescents de 6 a 18 anys els pares dels quals no reuneixen condicions econòmiques per poder-les formar. Les Mercedàries volen combatre l’analfabetisme, especialment el de la dona, per aconseguir que cada nena, cada noia i cada dona puguin tenir els seus drets.

La Bela, Superiora de la Comunitat de Mercedàries Missioneres de Benfica (Luanda), està fent la tramitació de documents necessaris perquè el proper mes de setembre l’Escola «Irmá Palacios» obri les seves portes a les nenes i joves del barri. El govern d’Angola s’ha compromès a regalar tot el mobiliari de l’Escola.

l’Escola porta el nom d’una de les quatre fundadores de les Missions Mercedàries a l’Àfrica ara fa 60 anys.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem donar les gràcies a totes les persones que heu col·laborat en aquest projecte de l’Escola «Irmá Palacios»

MOLTES GRÀCIES

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

1 Comment

Post a Comment

Translate »