CONCERT VERMUT SOLIDARI DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MARTORELL PER MOÇAMBIC

ÀLBUM DE FOTOS

L’ONG Mans Mercedàries dóna les gràcies a l’Escola Municipal de Música de Martorell que un anys més ha volgut fer de manera solidària un Concert per ajudar els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries a l’Àfrica.

Aquest anys alumnes de la Banda i dos Combos de l’Escola Municipal de Música de Martorel ens han fet el Concert Solidari per Moçambic, en un format ben diferent, el Concert Vermut Solidari per Moçambic.

Com deien els Modernistes, i Santiago Rusiñol a les seves Festes Modernistes al Cau Ferrat i Mar i Cel de Sitges, el més important és l’Art Total, i cal gaudir l’Art amb els cinc sentits, és per aquest motiu que el 1900, es va posar de moda de construir unes glorietes enlairades, en parcs, passejos, rambles, on s’instal·laven els músics per fer els seus concerts, i poder ser vistos per tothom, a la parta de baix, els modernistes van posar la moda de posar-hi taules i cadires per poder prendre un vermut mentre escoltaven la música del concert. D’aquesta manera deien, es podia escoltar la música, veure els músics mentre tocaven els seus instruments, i gaudir al mateix temps dels altres sentits, el gust, l’olfacte i el tacte; mentre es prenien un vermut. Es va posar de moda a totes les grans ciutats europees el Concert Vermut

Avui dissabte dia 27 d’abril de 2024 a les 12 del migdia, i dins del Programa de la Fira de Primavera de Martorell, ha tingut lloc al Progrés, el Concert Solidari que la Banda i dos Combos d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Martorell ha volgut  fer per  ajudar Moçambic, en el format de Concert Vermut. Per acompanyar aquest Concert Vermut Solidari, a l’escenari, en una gran pantalla, han anat passant els vídeos dels Camps de Treball d’aquests 25 Anys de l’ONG Mans Mercedàries.

És el tercer any que l’Escola Municipal de Música de Martorell ens fa un Concert Solidari per ajudar els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries.

Tant la Banda com els dos Combos d’alumnes, han fet unes interpretacions musicals excepcionals, acompanyats d’unes veus magnífiques que han aconseguit transportar-nos al món màgic del cinema, de l’època de la música mes tradicional, clàssica i també música més contemporània. I tot el públic hem acabat picant de mans per acompanyar algunes de les interpretacions del Concert Solidari, mentre gaudien del seu vermut.

A la mitja part del Concert Solidari, s’han presentat les Voluntàries i Voluntaris que formaran el 30è Camp de Treball de Moçambic’24:

Pau Bertrán i Mireia Gimeno (socis de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col.legi la Mercè de Martorell); Pol Chacón (soci i padrí de l’ONG Mans Mercedàries i Exalumne del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat); Abril Jorba, Elisabet Durán, Imma Jové i Sara Acón (sòcies de l’ONG Mans Mercedàries) i  Ton Toset i Montse Torras (socis, padrins i membres de la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes  i professors del Col·legi la Mercè de Martorell).

Quan ha acabat la interpretació de la Banda i dels dos Combos d’alumnes  de l’Escola Municipal de Música de Martorell, hi ha hagut molts aplaudiments per part del públic que omplia la sala del Progrés.

L’ONG Mans Mercedàries ha volgut agrair la generositat i solidaritat de tots els membres que formen  la Banda i lels dos Combos d’alumnes  de l’Escola Municipal de Música de Martorell, donant-los com a regal el Cartell del Concert i les samarretes de l’ONG Mans Mercedàries dels 25 Anys, i els Pensador, símbol d’Angola, per a tot l’Equip docent i Equip Directiu de l’Escola Municipal de Música per agrair tota l’organització d’aquest Concert Solidari per Moçambic.

Acabada la interpretació musical, s’ha fet una sessió fotogràfica de tots els membres de la Banda i els dos Combos d’alumnes  de l’Escola Municipal de Música de Martorell amb les voluntàries i voluntaris de Moçambic’24; amb la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i les Mercedàries presents; amb la Regidora de Cooperació, la Sra. Àngels Soria, el Regidor de Cultura el sr. Sergi Corral i altres regidors/es que han pogut assistir a aquest Concert Solidari; i la Sílvia i el Jaume, tècnics de Cooperació i Cultura.

La darrera fotografia de totes ha estat amb tot el públic solidari d’avui.

Un cop acabat el Concert Vermut Solidari, hem convidat a pujar a l’escenari, la Lúcia Alexandre, Mercedària de Moçambic, que ha vingut al Concert com a representació de la Cúria General de les Mercedàries Missioneres de Barcelona. La Lúcia ha volgut donar les gràcies al poble de Martorell, a l’Escola Municipal de Música, a l’Ajuntament de Martorell i a tot el públic.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem donar les gràcies a la Banda i els dos Combos d’alumnes  de l’Escola Municipal de Música de Martorell per la seva generositat i la seva solidaritat aquesta tarda de Concert per  Moçambic.

Volem agrair a tot el públic la seva entrada solidària, tots els donatius recollits avui del Concert Solidari per Moçambic serviran per a la construcció del Centre Educatiu «Irma Maria Abella» del barri de Matacuane-Beira de Moçambic, i també per ajudar les Beques d’Estudis Universitaris de 38 nois/es d’arreu de les nostres Missions Mercedàries.

També volem aprofitar per donar les gràcies a socis/es, padrins/nes i col·laboradors que durant aquest curs ens heu ajudat de manera especial quan vam fer la Crida Solidària per les xarxes socials, a les nostres quatre Escoles de la Mercè, a l’Ajuntament de Martorell pel seu suport econòmic i perquè un any més ens ha cedit el meravellós Teatre el Progrés per fer el nostre Concert Solidari, a l’Ajuntament de Sant Feliu pel seu suport econòmic, als botiguers/res solidaris/es per les guardioles de l’ONG,  a totes les persones que durant aquest curs ens heu donat material per a Moçambic i finalment volem agrair als/les tècnics/es de la Regidoria de Cooperació i  Cultura i a tots els tècnics de so i il·luminació per la seva bona feina.

MOLTES GRÀCIES ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MARTORELL

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »