CONCERT DE LA BANDA I L’ORQUESTRA DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MARTORELL PER ANGOLA

ÀLBUM DE FOTOS

L’ONG Mans Mercedàries dóna les gràcies a l’Escola Municipal de Música de Martorell pel Concert Solidari per Angola. Com deia Pau Casals, la Música ens predisposa a la Pau, i les guerres solament es poden guanyar amb els instruments de música i amb les simfonies i no pas amb les armes. Com deia Pau Casals la Música és un llenguatge Universal que ens fa a tots iguals. I l’Escola Municipal de Música de Martorell, segueix sempre el lema de Pau casals de fer Música per la Pau i la Solidaritat

Avui dilluns dia 24 d’abril de 2023, i dins del Programa de la Fira de Primavera de Martorell, ha tingut lloc al Progrés, el Concert Solidari que la Banda i l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Martorell ha volgut  fer per  ajudar Angola.

És el segon any que l’Escola Municipal de Música de Martorell ens fa un Concert Solidari per ajudar els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries.

L’Orquestra i la Banda han interpretat peces de música clàssica, música de bandes sonores de pel·lícules, jazz, sardanes, tangos, i han volgut interpretar tots junts «la Quadrilla» el nostre ball típic de Martorell.

Tant l’orquestra com la banda han fet unes interpretacions musicals excepcionals que han aconseguit transportar-nos al món màgic del cinema o de l’època de la música mes tradicional. I tot el públic hem acabat picant de mans per acompanyar algunes de les interpretacions del Concert Solidari.

A la mitja part del Concert Solidari, s’han presentat  a l’escenari, les Voluntàries i Voluntaris que formaran el 29è Camp de Treball d’Angola’23:

Joao Neves,Xavi Sáez de Cortázar, Sheila Rodríguez, Laia Ferrer, Aina Millàs, Núria Passarell i Marta Palomares (socis i padrins de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col·legi la Mercè de Martorell); Clàudia Chacón (sòcia i padrina de l’ONG Mans Mercedàries i exalumna del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat); Blanca Oñate (sòcia i padrina de l’ONG Mans Mercedàries i exalumna del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Barcelona-Provençat);i  Ton Toset i Montse Torras (socis, padrins i membres de la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col·legi la Mercè de Martorell)

Quan ha acabat la interpretació de la Banda i l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Martorell, hi ha hagut molts aplaudiments per part del públic que omplia la pista del Progrés. I el públic dempeus ha demanat una peça més. I finalment han repetit «La Quadrilla».

L’ONG Mans Mercedàries ha volgut agrair la generositat i solidaritat de tots els membres que formen  la Banda i l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Martorell, donant-los com a regal el Cartell del Concert i les samarretes de l’ONG Mans Mercedàries d’aquest any, i els pals Masai a cadascun dels directors i la directora  de l’Orquestra i la Banda de l’Escola Municipal de Música de Martorell, la Iolanda Mauri, el Julià Borràs i l’Enric de Castro. També hem fet uns regals a la Carme Valero, la directora de l’Escola Municipal de Música i a l’Eloi López, per agrair tota l’organització d’aquest Concert Solidari per Angola.

Acabada la interpretació musical, s’ha fet una sessió fotogràfica de tots els membres de la Banda i l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Martorell amb les voluntàries i voluntaris d’Angola’23; amb la junta de l’ONG Mans Mercedàries; amb l’Alcalde de Martorell, Sr. Xavier Fonollosa, la Regidora de Cooperació, la Sra. Belén Leiva, i l’Alcadessa de Chevilly la Rue i un dels regidors del seu govern, que han volgut assistir al Concert Solidari per Angola, ja que són a Martorell convidats per ser ciutat agermanada. I també les Mercedàries Missioneres de la Cúria General que han vingut al Concert, la Marisa Lanza i la Lucia Alexandre acompanyats de l’Augusta Mercedària Missionera d’Angola.

 El Xavier Fonollosa alcalde de Martorell ha felicitat a la Banda i l’Orquestra per la seva genial interpretació i també ha felicitat l’ONG Mans Mercedàries pel seu Projecte d’Angola. La darrera fotografia de totes ha estat la de tot el públic solidari d’avui.

A l’entrada del Concert, l’ONG Mans Mercedàries hem posat l’Exposició de fotografies de Kenya’22 i la nostra Parada Solidària, amb les samarretes de l’ONG Mans Mercedàries i també amb els necessers i bosses fets per les Cosidores Solidàries de Molins de Rei i l’Assumpció Tió. També hi havia la parada de les Pedres Solidàries per a la construcció de l’Escola «Irma Palacios» d’Angola dels /les alumnes de 3r d’ESO d’Aprenentatge Servei del Col·legi la Mercè de Martorell.

 Tots els donatius recollits avui del Concert Solidari per Angola i de la Parada Solidària també serviran  per a acabar l’Escola «Irma Palacios» de Bemfica-Luanda. Una Escola per a nenes que no tenen possibilitat d’estudiar perquè són de famílies molt pobres, i aleshores són solament els nens els  qui van a escola. El Projecte de les nostres Mercedàries servirà per poder escolaritzar les nenes del barri de Bemfica i també servirà com a Centre d’Alfabetització de les dones del barri.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem donar les gràcies a la Banda i l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Martorell per la seva generositat i la seva solidaritat aquesta tarda de Concert per  Angola. I als nostres alumnes de l’Escola la Mercè de Martorell per la seva solidaritat i generositat amb les seves Artesanies Solidàries per Angola.

També volem aprofitar per donar les gràcies a socis/es, padrins/nes i col·laboradors que durant aquest curs ens heu ajudat de manera especial quan vam fer la Crida Solidària per les xarxes socials, a les nostres quatre Escoles de la Mercè, a l’Ajuntament de Martorell pel seu suport econòmic i perquè un any més ens ha cedit el meravellós Teatre el Progrés per fer el nostre Concert Solidari, a l’Ajuntament de Sant Feliu pel seu suport econòmic, als botiguers/res solidaris/es per les guardioles de l’ONG,  a totes les persones que durant aquest curs ens heu donat material per a Kenya. a la Laura Soriano exalumna del Col·legi la Mercè de Martorell perquè un anys més ha col·laborat amb l’ONG i ens ha fet el Cartell del Concert i a tot el públic que avui heu assistit al Concert Solidari per Angola.

MOLTES GRÀCIES ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MARTORELL

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »