Campanya AJUDEM MOÇAMBIC

Àlbum de fotos

Des de l’ONG Mans Mercedàries ens dirigim  a  vosaltres  per demanar-vos el vostre ajut.

Com segurament haureu vist per la televisió, recentment Moçambic ha patit les terribles conseqüències del Cicló Idai. Al seu pas, el Cicló Idai ha destrossat el centre i la part nord de Moçambic, des de Beira fins a N’Kondedzi. Els rius s’han desbordat i tot s’ha inundat. El Pont de Beira, la segona ciutat més important de Moçambic, s’ha partit, una de les Esglésies importants de Beira ha desaparegut i la Universitat Catòlica s’ha esfondrat. Si aquests grans edificis s’han enfonsat… doncs imagineu les cases de fang i canya… les «palhotas»… on viuen la majoria de gent de l’Àfrica, com han quedat.

Per sort la part del sud de Moçambic no s’ha vist afectada  pel Cicló Idai… que és on tenim «El Lar Tiberíades» l’orfenat de nenes òrfenes de SIDA. I tampoc ha afectat Maputo, la capital, on també tenim una altre Missió a Sao Jose de Lhanguene, un dels barris més pobres.

 

Nosaltres aquests dies hem intentat posar-nos en contacte amb les nostres missions de Beira i de N’Kondedzi, però estaven tallades totes les comunicacions. La Mare General de les Mercedàries, la Carlina, ens va telefonar i ens va explicar que gràcies al Sr. bisbe don Alberto, sabien que les nostres missioneres estaven bé, però que han mort cents de persones… i que hi ha milers de persones desaparegudes. La Floriana, la provincial de Moçambic i Kenya, es trobava a Beira en el moment del Cicló i nosaltres no hem pogut contactar amb ella. Finalment vam poder parlar amb la Teresa Francisco, que és la mercedària missionera que està a la leproseria de N’Kondedzi, i ens va explicar que el riu N’Kondedzi es va desbordar i es va emportar moltes de les cases de l’aldea, són de fang i de canya, però que per sort totes les persones de l’Aldea de N’Kondedzi es van poder refugiar a la casa de les monges, a l’Escola que vam fer l’ONG el 2005 i a les cases dels leprosos que són de pedra.

Des de Maputo, la capital, fa dies estan intentant fer arribar ajuda humanitària  i menjar a Beira i la part del nord, però les carreteres estan tallades, i l’accés és pràcticament impossible. Avui hem pogut parlar amb les monges de Maputo i ens han donat bones notícies, el temps ha millorat i l’accés destrossat que impedia entrar a Beira, ha estat reemplaçat per un provisional i ja entren camions a la ciutat.

És per tot això que nosaltres des de l’ONG Mans Mercedàries hem començat la campanya «AJUDEM  MOÇAMBIC», per tal de fer una gran recollida solidària per a que quan tot estigui més tranquil els damnificats puguin refer les seves vivendes.

Els voluntaris de l’ONG Mans Mercedàries, podrem ser al costat d’aquestes persones aquest estiu 2019, ja que el 25è Camp de Treball de l’ONG és a Moçambic, a Katembe amb les nenes de l’Orfenat, a Beira amb els laics mercedaris i a N’Kondedzi amb els leprosos i la gent de la aldea.

Casa de les nostres monges a Macurungo (Beira)

 

A l’escola de Martorell hem pensat de posar una guardiola a la porteria, que la tindrem fins a final de curs.

I el dia de l’Escola Oberta (el proper divendres 29 de març), tindrem la guardiola a la Botiga Solidària de l’ONG amb els alumnes de Pastoral de 6è de Primària al pati del Sagrat Cor.

Aquesta mateixa guardiola la posarem a la Botiga Solidària de l’ONG el dia 31 de març a la Festa del Dia de la Cooperació al Desenvolupament que es farà al Nou Parc Fluvial (Pàrquing del Vapor).

La recollida del Concert Solidari que l’11 de maig ens farà la Marta Knight a la Nau2 de Ca n’Oliveres també estarà dintre la campanya AJUDEM MOÇAMBIC.

Casa de les nostres monges a Macurungo (Beira)

 

 

També podeu col.laborar amb la Campanya AJUDEM MOÇAMBIC fent aportacions solidàries al compte corrent de l’ONG MANS MERCEDÀRIES.

ES33 0081 0017 4800 0127 0633

Si feu un ingrés poseu com a concepte «AJUDEM MOÇAMBIC»  i si voleu que us desgravi a hisenda, poseu també el vostre nom i DNI i la vostra província.

Casa de les nostres monges a Inhamizua (Beira)

 

 

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM                        ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

1 Comment
 • forex peace army

  septiembre 2, 2019 at 12:06 am Responder

  Hello, I do think your web site may be having internet browser compatibility problems.
  Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it’s got some
  overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up!
  Aside from that, excellent website!

Post a Comment

Translate »