BRAÇALETS MAASAI PER KENYA

L’ONG Mans Mercedàries dóna les gràcies als/les alumnes de 3r d’ESO del Col·legi la Mercè de Martorell i als seus tutors de Projecte la Montse Tió i el Jordi Ibáñez, per la seva solidaritat .

Com tots sabeu l’ Aprenentatge Servei (ApS) es tracta d’una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a lacomunitat més propera o més llunyana, en un sol projecte ben articulat. Un projecte en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

El nostre curs va començar amb la sensibilització dels alumnes per mitja de Power de fotografies i vídeo del Projecte que es va realitzar a la Missió Mercedària d’Ongata Rongai de Kenya a l’estiu 2021. Els alumnes van poder  veure el resultat dels esforços que tots vam fer durant el curs. Aquests esforços cada any són: Concerts Solidaris fets a l’escola o al poble, Botigues solidàries de venda de braçalets que els mateixos alumnes han confeccionat, recollida solidària de roba, material escolar…

La idea d’aquest Projecte Solidari, va sorgir després que els alumnes coneguessin el Projecte de l’ONG Mans Mercedàries de la «Construcció de l’Escola Lutgarda» d’Ongata Rongai de Kenya. Tots junts van decidir de fer un Projecte d’Aprenentatge Servei de Cooperació Internacional, i per tant, es van plantejar  de trobar la manera de fer un Treball Solidari per recollir fons per a Kenya.

Avui els alumnes d’ApS de 3r d’ESO han posat tots els seu BRAÇALETS MAASAI a la Parada Solidària que han fet a la Plaça de la Vila de Martorell. Han estat moltes les persones que han triat el braçalet maasai que més els agradava i han deixat el seu donatiu per a Kenya. Famílies de l’Escola, alumnes, exalumnes i professores i professors del Centre escollien el seu braçalet aprenent el significat que té cada color segons els Maasai.

Tots els donatius que avui han recollit seran per finalitzar la construcció de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai de Kenya.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem felicitar aquesta iniciativa solidària del alumnes d’ApS de 3r d’ESO i també als seus tutors de Projecte i els volem donar les gràcies pel seu treball, esforç i generositat cap a Kenya.

Àlbum de fotos

MOLTES GRÀCIES GRUPS D’ApS DE 3r D’ESO PER LA VOSTRA GENEROSITAT

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »