AVUI, 1 D’AGOST DE 2022, INAUGURACIÓ DE L’ESCOLA LUTGARDA D’ONGATA RONGAI (KENYA)

AVUI, 1 D’AGOST DE 2022, INAUGURACIÓ DE L’ESCOLA LUTGARDA D’ONGATA RONGAI (KENYA)

Avui, 1 d’agost a les 8 del matí, arribaven a l’Escola LUTGARDA d’Ongata Rongai dos autocars que gairebé no cabien pels carrers del barri, per portar-nos al Parc Nacional de Nairobi de recuperació d’Animals.

A les 9 del matí, després d’esmorzar, sortíem de l’Escola tots els alumnes, professors i els altres  treballadors de l’escola, les Sisters of Mercy i els voluntaris i voluntàries de l’ONG Mans Mercedàries; i pujàvem als dos autocars grans i al bus petit de l’Escola direcció Nairobi.

Tothom marxàvem molt content perquè molts dels nens mai havien anat a un Parc a veure animals. Portàvem també el dinar, i com sempre passa a Àfrica, quan es fa una celebració o una excursió, es porten olles d’arròs per a tothom.

Quan hem arribat al Parc, hem pogut veure animals que viuen allà en espais molt grans per recuperar-se, i tornar al seu hàbitat natural. La canalla estaven entusiasmats i nosaltres també. És un lloc preciós en mig d’espais de selva i hem pogut veure, lleopards, lleons, rinoceronts, micos…

Ens hem aturat per dinar, un pícnic a la gespa del Parc, amb cassoles, plats i olles i un arròs deliciós que havien cuinat a les 5’30 h del matí.

A la tarda s’ha tornat a entrar a veure més animals.

Quan ja ens disposàvem a pujat als autocars, la Maggie, com a titular de l’Escola Lutgarda, ha rebut un missatge del Govern que deia que a partir del 2 d’agost fins l’11, les escoles de Kenya han de romandre tancades per les eleccions al govern del dia 9 d’agost. Tothom ens hem quedat molt parats, i ens preguntàvem què passaria amb la inauguració del divendres. Però la solució l’hem tingut immediatament, com que ja ho teníem tot a punt, hem tornat a l’Escola amb els autocars i hem fet la INAUGURACIÓ OFICIAL DE L’ESCOLA LUTGARDA D’ONGATA RONGAI.

Tots els nens, davant de l’escola, han escoltat els parlaments que s’han fet, la Floriana Alberto com a Provincial de Kenya i Moçambic ha parlat de la gran importància de l’Escola per a Ongata Rongai, i ha agraït a l’ONG Mans Mercedàries, a tots els socis, col·laboradors i als Ajuntaments de Martorell i Sant Feliu, el suport rebut per a l’Escola. I ha recordat a la Carmen Acin, Mercedària Missionera que fa un mes ens va deixar per causa del còvid, i que va ser qui va iniciar aquest projecte quan ella era la Provincial de Kenya i Mozambic.

Tot seguit, el Ton Toset com a President de l’ONG Mans Mercedàries, ha volgut remarcar la gran importància de l’Educació per ser lliures, com deia la Lutgarda Mas i Mateu, i els ha dit a totes les nenes i nens de l’Escola que el nostre cor sempre estarà amb ells a Ongata Rongai.

Després ha parlat l’Anastacia, la Directora Pedagògica de l’Escola, que ha donat les gràcies  a l’ONG Mans Mercedàries i també la Viviana i l’Alan, que en nom de tots els alumnes ens han volgut dir que ens estimaven molt i que estaven molt contents amb aquesta Escola.

Llavors, s’han descobert les plaques de la Lutgarda Mas i Mateu, que ho ha fet la Floriana com a Provincial i el Ton com a President de l’ONG Mans Mercedàries ha descobert l’Escut de la Mercè amb el lema de la Lutgarda “Crec i confio que Déu i la Nostra Santíssima Mare proveiran”. Després, la Karen, una de les nenes de P3 ha posat unes flors a la imatge de la Lutgarda Mas i Mateu.

Llavors hem berenat i hem ballat tots junts “Mama Àfrica”, el ball del vídeo de Kenya’22 i hem acabat la festa repartint ous de xocolata a tots els nens i nenes de part de la Isabel de Cantàbria.

Abans de dir-nos adeu, ens han cantat cançons de comiat, i tothom ploràvem molts emocionats, perquè costa molt dir-se adeu.

S’ha baixat la bandera de Kenya del pal i s’ha acabat la festa de  inauguració.

Avui ha estat un dia ple d’emocions per a tothom.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem compartir amb vosaltres aquesta notícia tan important, perquè representa la finalització d’un Projecte que vam començar el 2015, i volem donar les gràcies a totes les persones que heu fet possible que l’Escola LUTGARDA d’Ongata Rongai sigui una realitat.

ENTRE TOTS FEM

UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »