ALUMNES DE L’ESCOLA KUDIELELA DE MONTSERRAT VILANOVA PUERTAS DE VILA MATILDE, VAN DE VIATGE D’ESTUDIS A LUANDA

L’ONG Mans Mercedàries volem compartir amb vosaltres les fotografies que ens ha enviat la Lolita Vera,  Mercedària Missionera de Vila Matilde (Angola) i directora de l’Eascola Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas; del Viatge d’Estudis que alumnes de l’Escola amb tres professors del Centre realitzen a Luanda.

Com tots recordareu l’Escola Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas es va iniciar el 2007 a Vila Matilde, gràcies al donatiu que la família Vilanova Puertas van donar per la construcció d’una Escola en un barri on no hi havia cap centre educatiu i la canalla havien de caminar quilòmetres per anar a Escola.

Van ser les nostres Mercedàries Missioneres de Vila Matilde: la Josefina Cortadella i la Lolita Vera, les que van presentar el Projecte d’inici de l’Escola. El centre Educatiu es va poder començar gràcies als diners rebuts de la família Vilanova Puertas, diners que van rebre del govern d’Espanya per la indemnització de l’assassinat de la seva filla Montserrat. La família Vilanova Puertas van voler fer una donació solidària d’aquests diners, és per aquest motiu que l’Escola porta el nom de Montserrat Vilanova Puertas.

Amb els anys, i l’ajut de Mans Unides i de l’ONG Mans Mercedàries s’han anat construint més espais d’aula, i actualment hi van 1625 nens i nenes cada dia. Aquesta Escola està situada al costat de l’Orfenat Kudielela.

Volem compartir les fotografies de l’excursió, perquè és la primera vegada que els alumnes del nostre Centre de Vila Matilde han tingut aquesta oportunitat de viatjar a la capital.

Amb un autobús, que els va proporcionar el Vice Governador de Malanje, han fet els quasi bé 400 quilòmetres que separa Malanje de Luanda, i un cop allà s’han quedat tots hostatjats a la Missió de les nostres Mercedàries Missioneres i han habilitat tres aules de l’Escola «Irma Palacios» de Bemfica, l’Escola del Projecte de l’ONG Mans Mercedàries 2023, on poden dormir.

Ahir van visitar la part de l’Illa de Luanda que està a la platja, Avui han visitat el memorial a Antonio Agostinho Neto, el Palau i els monuments més importants de la capital.

Des de l’ONG Mans Mercedàries volem felicitar tot l’Equip Docent de l’Escola Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas pel seu Projecte Educatiu, volem felicitar els alumnes i les alumnes pel seu treball i dedicació escolar i els desitgem um bon vistge d’estudis a Luanda.

I aprofitem per donar  les gràcies a totes les persones que durant aquests anys heu ajudat de manera generosa a la construcció de l’Escola Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas i de manera molt especial a la família Vilanova Puertas.

I també volem agrair a les padrines i padrins de Kudielela tot el suport que donen per mantenir aquesta gran família de l’Orfenat Kudielela

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »