160 ANYS FENT MERCÈ

Àlbum de fotos

160 Anys de la Fundació de l’Institut de Mercedàries Missioneres de Barcelona.

El proper dissabte dia 21 de novembre celebrem els 160 anys de la fundació de Lutgarda Mas i Mateu de la nostra congregació de les Mercedàries Missioneres de Barcelona.

Ara fa 160 anys,  Lutgarda Mas i Mateu, veient la necessitat d’escolarització de les nenes, va voler crear una Congregació de Mercedàries, seguint l’ideari de Sant Pere Nolasc,  per alliberar les nenes de la ignorància. El seu projecte  va començar a Sant Gervasi de Cassoles i va continuar a Martorell,

 La nostra Escola de Martorell va ser la primera Escola de les Mercedàries Missioneres de Barcelona, ja que  es va fundar un any i un dia després de la creació de l’Institut.

Després les Mercedàries Missioneres van continuar les seves fundacions a Zaragoza, a Barcelona Provença, a Sant Feliu i a Santander. I també van seguir els passos de Pere Nolasc de visitar les presons per parlar de llibertat.

Però les Fundacions Mercedàries no van acabar aquí, van voler ajudar les persones més necessitades d’arreu del món i van anar al Perú, a Guatemala a Equador, a Venezuela, a Moçambic, a Angola, a Kenya, a Filipines…i en tots aquests llocs van fundar Escoles, Orfenats, Centres de Salut, Pous d’aigua…i malgrat les guerres, terratrèmols i adversitats, sempre han estat al costat dels més necessitats.

Des de l’ONG Mans Mercedàries i des de la nostra Escola la Mercè de Martorell hem volgut celebrar aquest aniversari apropant-nos a totes les Missions Mercedàries del món.

Els nostres alumnes des del Web de l’ONG Mans Mercedàries han obert aquesta gran finestra al MÓN MERCEDARI i s’han posat a investigar sobre els diferents Projectes i Camps de Treball de les nostres Mercedàries i de l’ONG Mans Mercedàries.

Des de les Tutories, des de Pastoral, han treballat el què representa FER MERCÈ EN EL MÓN. Alguns han fet treballs de presentació, altres vídeos, cartells dels Camps de Treball de l’ONG Mans Mercedàries, els més petits dibuixos i fitxes, i alguns cartes personalitzades per al les nenes i nens de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai de Kenya, el Projecte que duu a terme l’ONG Mans Mercedàries actualment.

Tots aquests treballs i cartes les portarem els voluntaris i voluntàries a Kenya el proper estiu 2021 en el nostre 26è Camp de Treball.

Des de l’ONG Mans Mercedàries i des de l’Escola, volem felicitar tots els i les nostres alumnes pel seu interès i solidaritat i els volem donar les gràcies pel seu esforç d’apropar-se a realitats d’Escoles Mercedàries d’altres llocs del món.

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

ENTRE TOTS FEM MERCÈ PEL MÓN

No Comments

Post a Comment

Translate »