MOÇAMBIC 2019

PROJECTE: Aquest any hem seguit amb la Construcció del Centre Educatiu per a nenes i d’Alfabetització i promoció de la Dona IRMÁ PALACIOS al barri de Bemfica de Luanda, i també hem fet la Campanya AJUDEM MOÇAMBIC per col·laborar amb la reconstrucció de vivendes dels afectats pel Cicló Idai, que al març d’aquest any va arrasar la ciutat de Beira i altres zones de Moçambic.

En el 25è Camp de Treball hem estat a Katembe amb les nenes de l’orfenat Lar Tiberíades, fent tallers, jocs… i hem compartit casa amb elles. També hem pintat les parets del Centre Infantil LUTGARDA, que ja estaven molt gastades. Hem pogut fer el seguiment de les nenes que vivien al Lar i que ara tot i que estan amb algú de les seves famílies, segueixen rebent l’ajut de les Mercedàries i de la nostra ONG.

També hem estat a Beira on més destrosses va fer el Cicló Idai… i per a qui vam fer la recollida solidària. Aquí hem compartit experiències amb un nombrós grup de laics mercedaris de la zona i visitat una casa que ja ha pogut posat una teulada nova i dues que s’estan construint amb els diners de la nostra campanya AJUDEM MOÇAMBIC.

I finalment, també hem tornat a N’Kondedzi, l’aldea que va fundar la Religiosa  Mercedària María Felisa l’any 1976 juntament amb 300 malalts de lepra… lloc de l’origen de la nostra ONG l’any 1998. Hem conviscut uns dies amb les religioses, la gent de l’aldea i els pocs que queden d’aquells malalts de lepra que van començar a viure a l’aldea ara ja fa 43 anys.

A Beira i N’Kondedzi ens hem pogut reunir amb els estudiants universitaris que reben la Beca d’Estudis de la nostra ONG.

Translate »