L’ONG MANS MERCEDÀRIES HA FET LA XERRADA DEL 29è CAMP DE TREBALL D’ANGOLA’23 AL COL·LEGI LA MERCÈ DE MARTORELL A ESO I BATX
Com cada any l’ONG Mans Mercedàries inicia el curs fent les Xerrades del Projecte del Camp de Treball realitzat a l’estiu, a les quatre Escoles de la Mercè d’Espanya.
I també com cada any, el mes d’octubre, per les Jornades del Domund, iniciem les Xerrades a l’Escola la Mercè de Martorell, als alumnes d’ESO i BATX.
Durant les tres primeres setmanes d’octubre, els alumnes d’ESO i BATX del Col·legi la Mercè de Martorell, han pogut fer un tomb per ANGOLA.
Les xerrades s’han iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a totes les persones que han ajudat, a les padrines i padrins de Kudielela per al seu suport a l’Orfenat i a la generositat de moltíssimes persones sense les quals l’Escola «Irma Palacios» no existiria.
També s’ha volgut explicar la gran tasca que les «Irmas» fan a Angola entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència a Vila Matilde, un barri de Malanje, amb l’Orfenat «Kudielela», el «Posto de Saude» i l’Escola «Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas»; i a Benfica en, un barri de risc social de Luanda on hi ha molta canalla al carrer per escolaritzar.
El Power Point de presentació ha servit per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb els Kudielelas, el treball de les Voluntàries Sanitàries al «Posto de Saude» i la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals «el Salão de Assembleias» i les parets malmeses per la pluja.
Durant la xerrada s’ha pogut constatar la gran importància de l’Escola «Irma Palacios» per la seguretat dels nens i nenes del barri de Benfica i per la seva educació i la seva alimentació. I tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes de Kudielela i Benfica van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels… I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material
També s’ha explicat la gran Inauguració de l’Escola «Irma Palacios», els parlaments del dia de la inauguració, s’han mostrat les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració, i s’ha recordat la gran importància que l’Anunciación Palacios, Mercedària Missionera, va tenir per a la fundació de les Missions a Àfrica, ja que va ser una de les quatre Missioneres Fundadores en aquest continent, juntament amb la Mª. Felisa Martín, la Maria Abella i la Inés Ormaetxea.
La darrera part de les xerrades ha estat un vídeo on s’han presentat els Kudielelas i on es veien ballant tots els Kudielelas i les Voluntàries i Voluntaris del 29è Camp de Treball, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest Camp de Treball d’Angola’23.
.
També hem explicat que el proper estiu 2024, l’ONG Mans Mercedàries farem el 30è Camp de Treball a MOÇAMBIC.
El Projecte 2023-24 de l’ONG Mans Mercedàries serà a Moçambic, concretament a Beira, lloc on es troba la Missió i la Casa Provincial de les Mercedàries Missioneres de Moçambic i Kenya.
El Projecte serà l’ampliació de les aules d’estudi que les nostres Mercedàries Missioneres tenen a la Missió. Aquestes aules d’estudi serveixen perquè els nens i nenes, i les noies i nois del barri puguin tenir un espai per treballar quan surten de l’Escola, ja que les seves cases són molt petites, i la majoria no tenen ni llum ni aigua, i són espais on és molt difícil treballar i estudiar. Aquestes aules també serveixen d’espai de trobada per la Pastoral els caps de setmana, i també són espais d’alfabetització d’adults.
Tot i que el Projecte serà a Beira, començarem el nostre 30è Camp de Treball per Katembe, concretament amb les nenes del «Lar Tiberíades», amb qui farem classes, activitats lúdico-educatives, excursions i sortides a la platja, com fem sempre que l’ONG Mans Mercedàries viatgem a Moçambic.
La segona part del nostre 30è Camp de Treball serà a Beira, on ajudarem a acabar les aules d’estudi, pintarem i decorarem els espais nous.
La tercera part del nostre 30è Camp de Treball serà a N’Kondedzi, lloc i origen de l’ONG Mans Mercedàries. Allà farem activitats lúdico-educatives amb tota la canalla de la «aldeia» i pintarem totes les parets de la Missió malmeses per les pluges, com ja és tradició cada vegada que l’ONG Mans Mercedàries anem a N’Kondedzi.
Les voluntàries i voluntaris que formarem el 30è Camp de Treball MOÇAMBIC’24 serem:
Pau Bertrán i Mireia Gimeno (socis de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col·legi la Mercè de Martorell); Pol Chacón (soci i padrí de l’ONG Mans Mercedàries i Exalumne del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat); Abril Jorba, Elisabet Durán, Imma Jové i Sara Acón (sòcies de l’ONG Mans Mercedàries) i Ton Toset i Montse Torras (socis, padrins i membres de la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes i professors del Col·legi la Mercè de Martorell).
També hem aprofitat per donar les gràcies a tots aquells alumnes del nostre Col·legi que durant el curs passat van fer Actes Solidaris per Kenya:
Els alumnes de 5è de Primària per al Projecte CUEME per a Angola.
Els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària per la seves Botigues Solidàries.
Els alumnes de 6è de Primària del Projecte de difusió de l’ONG Mans Mercedàries al Premi Sambori de la Llengua Catalana.
Els alumnes d’ApS de 3r d’ESO per al seu Projecte de Cooperació Internacional per a Angola
Els alumnes que van participar en el 3X3 Solidari del Club de Bàsquet la Mercè Martorell.
Els alumnes que van participar al Concert Solidari per Angola amb l’Escola Municipal de Música de Martorell.
I també hem agraït atots els alumnes, professorat i famílies de l’Escola que ens han donat peluixos, roba i portàtils per a les nenes i nens d’Angola
I naturalment, sempre fem un agraïment especial al tots els socis i padrins de la nostra Escola que formen part de l’ONG MANS MERCEDÀRIES.
I finalment hem volgut donar la bona notícia que l’ONG Mans Mercedàries farem 25 Anys el dia 10 de desembre de 2023.
MOLTES GRÀCIES A TOTHOM
ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR
No Comments