L’ONG MANS MERCEDÀRIES HA FET LA XERRADA DEL 28è CAMP DE TREBALL DE KENYA’22 AL COL·LEGI «MERCEDES» DE SANTANDER

Com cada any  l’ONG Mans Mercedàries inicia el curs  fent les Xerrades del Projecte del Camp de Treball realitzat a l’estiu, a les quatre  Escoles de la Mercè d’Espanya.

I també com cada any, el mes de març, fem les Xerrades a l’Escola Mercedes de Santander,als/les alumnes d’ Educació Infantil, Educació Primària i ESO.

El divendres dia 3 de març, els/les alumnes del Col·legi Mercedes de Santander,han pogut fer un tomb per Kenya. Han conegut les nenes i nens de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, Escola que s’ha acabat de construir i que forma part del Projecte de l’ONG Mans Mercedàries. I també han pogut valorar el gran treball que fan les nostres Mercedàries Missioneres a Kenya.

Tots els/les alumnes han pogut veure com s’havia pogut construir el segon pis i la teulada de l’Escola de Kenya gràcies a la generositat de moltes persones solidàries.

El Power Point de presentació ha servit per explicar la feina dels Voluntaris i les Voluntàries:  les classes, tallers i balls, als matins amb les nenes i nens de l’Escola; la tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves; i els tallers i balls que cada tarda realitzaven amb 97 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant la xerrada han pogut constatar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació i tothom ha pogut veure la quantitat de regals que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre, perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics, caramels que molta gent solidària havia donat. Tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material. També van rebre regals les mercedàries Missioneres, tot el professorat i els treballadors  i treballadores de l’Escola.

També s’ha explicat  la gran Inauguració de l’Escola Lutgarda a Ongata Rongai, els parlaments del dia de la inauguració, els agraïments. I han pogut veure les imatges de les plaques de ceràmica d’inauguració.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les Sisters of Mercy, els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Mamma África, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest 28è Camp de Treball.

Tothom ha pogut conèixer el món dels Massai, de com ells preserven la terra i els animals. I han vist molts dels animals de Kenya vivint en llibertat.

Els alumnes de 5è de Primària han fet una entrevista als voluntaris i voluntàries de Kenya’22 que estaven fent les xerrades a l’Escola: el Ton Toset , la Montse Torras, el Fernando Sancho i la Pilar Morante; per conèixer millor tots els Projectes de l’ONG Mans Mercedàries, entrevista que s’ha fet en directe per Instagram i que ara es pot veure en el seu compte @micolemercedes.

També hem aprofitat per donar les gràcies a tots els alumnes del  Col·legi Mercedes de Santander, que durant el curs passat van elaborar productes solidaris i van rebre donacions que van servir per a la construcció de l’Escola de Kenya, i a tots els que van fer actes solidaris per recollir fons; i al Professorat i a l’Equip Directiu del Centre per la seva implicació solidària en el Projecte de Kenya. I també hem agraït als socis i padrins de Santander pel seu recolzament.

Quan hem acabat les xerrades de Kenya’22, unes alumnes de 4t d’ESO i una professora de l’Escola, s’han apuntat per ser Voluntàries en propers Camps de Treball de l’ONG Mans Mercedàries, tot i que els caldrà tenir l’edat que les permetrà fer Cooperació Internacional.

A la tarda hem fet la Xerrada de Kenya’22 a membres del «Coro de Antiguas Alumnas» de l’Escola Mercedes de Santander, ja que van col·laborar amb el Projecte de Kenya’22 fent Concerts Solidaris i del que forma part la Pilar Morante.

I també hem pogut compartir agradables moments amb les Mercedàries de Santander, que un any més han col·laborat amb el Projecte de l’ONG Mans Mercedàries.

Avui dissabte dia 4 de març, l’ONG Mans Mercedàries hem fet la Xerrada del 28è Camp de Treball de Kenya a Liendo (Cantàbria), per agrair a la Pilar Morante, al Fernando Sancho, a tota la seva família i amics, els «Cocidos Solidarios» que van organitzar per aconseguir fons per a Kenya. I també per mostrar el 28è Camp de Treball de Kenya’22 i donar les gràcies a totes i tots els amics  de Liendo que han col·laborat amb el Projecte de Kenya.

Hem acabat  la Xerrada de Kenya’22 a Liendo amb un aperitiu  que les grans cuineres de Liendo han portat i que hem compartit  tots junts.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »