L’ONG MANS MERCEDÀRIES PRESENTA EL 26è CAMP DE TREBALL DE KENYA’21 AL CENTRE CULTURAL DE MARTORELL.

El dissabte dia 25 de setembre, les Voluntàries i Voluntaris del 26è Camp de Treball Kenya’21 de l’ONG Mans Mercedàries, han realitzat la xerrada i passi d’audiovisuals, per tal d’explicar la feina realitzada durant el 26è Camp de Treball a Ongata Rongai (Kenya).

L’acte s’ha iniciat amb els agraïments que l’ONG Mans Mercedàries ha dedicat a tot el públic i a la generositat de moltíssimes persones sense les quals,  la primera planta de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai no existiria.

També s’ha volgut explicar la gran tasca que les “Sisters of Mercy” fan a Kenya entre els més necessitats i la gran importància de la seva presència en aquest barri tan perillós, un barri de risc social pels nombrosos segrestos de canalla pel tràfic d’òrgans.

Tots seguit s’ha passat a fer uns regals en nom de les famílies d’Ongata Rongai a l’Alcalde de Martorell el sr. Xavier Fonollosa, a la Regidora de Cooperació Belén Leiva i a les dues tècniques de la Regidoria de Cooperació, la Sílvia Companyó i la Mar Blanco. Agraïments per tot el suport rebut per  la construcció de la 2ª fase de l’Escola Lutgarda. Xavier Fonollosa ha adreçat unes paraules al públic valorant i agraint la gran tasca que fan les «Sisters of Mercy» i l’ONG Mans Mercedàries

El Power Point de presentació ha servit a les Voluntàries i Voluntaris del 26è Camp de Treball per explicar la seva feina, les classes i tallers als matins amb les nenes i nens de l’Escola, la gran tasca de pintar i decorar amb dibuixos murals les aules noves, i els tallers que cada tarda realitzaven amb 92 nens i nenes del barri d’Ongata Rongai.

Durant la xerrada s’ha pogut constatar la gran importància de l’Escola per la seguretat dels nens i nenes, per la seva educació i la seva alimentació. i tothom ha pogut veure la quantitat de regals i material escolar que els nens i les nenes d’ Ongata Rongai van poder rebre perquè els Voluntaris i Voluntàries portaven  els seus equipatges solidaris plens de peluixos, roba, material escolar, pilotes, jocs didàctics…..I tota la canalla van estar molt contents i agraïts de la generositat de tantes persones que havien fet donació de tot aquest material

També s’ha exposat com es va poder muntar un aula d’informàtica gràcies als molts portàtils donats en la Campanya Solidària de Portàtils per a Kenya. S’ha  explicat la gran importància d’haver portat ulleres per a totes aquelles persones que ho necessitaven i finalment s’ha transmès l’agraïment de tothom al rebre 10 caixes de medicaments per part de l’Hospital de Martorell.

La darrera part de la xerrada ha estat un vídeo on les nenes i nens de l’Escola i del barri, les «sisters», els professors , els treballadors i les voluntàries i voluntaris es presentaven ballant Jerusalema, i on també s’ha pogut veure la gran tasca feta en aquest 26è Camp de Treball.

Finalment l’Acte ha finalitzat amb l’agraïment per part de l’ONG Mans Mercedàries al gran Equip de Voluntaris i als seus esforços i il·lusió de treball. També s’ha explicat la gran feina feta en el 27è Camp de Treball a Moçambic. S’ha fet la presentació del nou equip de Voluntàries i Voluntaris de Kenya’22,I també s’ha demanat suport de la generositat de moltes i moltes persones que coneixen la dura realitat de las vida a l’Àfrica.

Abans de marxar …tothom hem fet un «Jerusalema Martorell» Voluntàries, Voluntaris i tot el públic ha acabat ballant Jerusalema, el Popular ball Africà.

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR

No Comments

Post a Comment

Translate »